Om företaget Nya läroverket Luleå AB

Nya läroverket Bergviken är Luleås första fristående grundskola från förskoleklass till år 9. På skolan finns även ett fritidshem. Skolan startade i augusti 2006 och har nu ca 430 elever. Hösten 2012 startades ytterligare en enhet för elever från förskoleklass till år 9, belägen på Bergnäset. Totalt arbetar ca 90 personer på Nya läroverket idag och ca 700 elever finns i vår verksamhet. Skolans grundare och som fortfarande arbetar aktivt i verksamheten, är Gunvor Selberg, filosofie doktor i lärande. Vår profil på skolan är Art & Science, där vi tvärvetenskapligt och i projektform, arbetar med Naturvetenskap och konstämnena; bild, slöjd och musik. Eleverna arbetar med ett gemensamt tema en dag i veckan. Skolan bedriver en heldagsskola med frivillig klubbverksamhet för eleverna på morgnar och eftermiddagar. I klubbarna kan man förädla speciella intressen och talanger, eller få extra hjälp.

Ägare

Ägare till Nya läroverket Luleå AB är Gunvor Selberg (50 %) och Mats Holmström, Lisa Nordström och Karin Nordström. De tre sistnämnda är barn till den andra grundaren av Nya läroverket, Birgitta Lahti Nordström och de äger tillsammans 50 %.

SCROLL_TEXT

Styrelsen för Nya läroverket Luleå AB är:

Ordförande:

Mats Holmberg

Sekreterare:

Magnus Selberg

Ledamöter:

Karin Nordström

Lisa Nordström

Toivo Hofvslagare

Gunvor Selberg

Personalrepresentanter:

Gunnar Johansson (lokal representant för Lärarnas Riksförbund)

Anders Pääjärvi (lokal representant för Lärarförbundet)

Vid styrelsemötena deltar även rektorerna och/eller verksamhetschefen och vår interna revisor.

Ekonomi

Nya läroverket har en stabil och god ekonomi. Vi äger alla inventarier och all utrustning själva och har inga lån. Expansionen med att starta Nya läroverket Bergnäset, har bekostats helt av egna medel.

Nya läroverket driver sin verksamhet effektivt, främst vad gäller inköp, fastighetsskötsel, ledning och administration. Företaget kan därigenom lägga 4-5 miljoner kr mer än den tilldelade elevpengen på undervisning. Rent konkret handlar det om lärartäthet, lärarlöner och undervisningsmaterial, så som böcker och Ipads/datorer. Våra ekonomiska möjligheter är naturligtvis en stor del i de goda resultat vi uppnår. Men den allra viktiga faktorn är den personliga, i form av den ambitiösa, duktiga och kärleksfulla personal vi har.

Historiskt har Nya läroverket Luleå AB gjort positivt resultat ända sedan starten 2006, förutom det första verksamhetsåret och ett år i samband med starten av Nya läroverket Bergnäset.

Nya läroverket Luleå AB har brutet räkenskapsår, som följer skolans läsår. Bokslutet för verksamhetsåret 2015/2016, redovisade företaget en omsättning på  68 928 507 kr och ett resultat på 1 619 478 kr. Bokslutet för verksamhetsåret 2014/2015, redovisade företaget en omsättning på 59 229 706 kr och ett resultat på 1 171 466 kr.