20
MAR
2016

Ledningens brev mars 2016

Posted By :
Comments : Off

Årets tillväxtsföretag

Hej alla.

Nu är vi mitt i en händelserik och intensiv period. Vi fyller 10 år och firar det på olika sätt under hela vårterminen. Solen har kommit fram och vi har en härlig tid, just nu. Det har varit friluftsdagar på Måttsund, Gråsjälören och i skidspåren och det har varit en kombination av sol i ansiktet och bra före under fötterna.

Vi hade målen för 10-årsjubileumet klart för oss. Vi vill göra saker som ger glädje och sammanhållning för eleverna och pedagogerna. Vi vill göra saker som förhoppningsvis ger uppskattning och uppmärksamhet i Luleå och för er föräldrar.

En del aktiviteter har redan varit. Vi har haft fyrverkerier i Norra Hamn och en jubileumslunch för eleverna och pedagogerna. Lunchen hade extra god mat och både läsk till maten och en glassbåt i efterrätt. Men framför allt hade lunchen en härlig stämning med glada och tacksamma barn och födelsedagssånger i matsalen. En del mindre aktiviteter som arbetslagen själva har genomfört har också redan hunnits med.

I veckan kommer vi ha en officiell mottagning. Till den har vi bjudit in gäster som har en koppling till skolvärlden i Luleå, såsom politiker, Barn och Utbildningsnämnden, rektorer från andra skolor och vår egen personal. Det blir ett program med tal och elevuppträdanden, av nuvarande och före detta elever på skolan.

Men en hel del roliga händelser är kvar till senare under vårterminen.

  • Vi kommer ha en jubileumsbakelse samma dag som det på kvällen är Art & Science redovisning, 18 maj.
  • Tors-fredag 26-27 maj spelas skolans musikal på Norrbottensteatern.
  • Måndag 13 juni har vi den årliga Grässtråfestivalen. Den kommer bli lite annorlunda nu när vi firar 10 år. Den kommer att vara på NLV Bergnäset och bli som ett kalas för barnen, med roliga aktiviteter och överraskningar, förutom en massa uppträdanden. Till Grässtråfestivalen hoppas vi att det kommer en massa föräldrar också.
  • Skolavslutning onsdag 15 juni på Luleå Energi Arena. Vi avslutar jubileumsterminen med skolavslutningen och vill även göra den lite annorlunda och speciell. Vi har hyrt A-hallen i Luleå Energi Arena, där vi samlar alla till en enda stor avslutning, med 3 000 pers i publiken.

Mitt i allt detta firande, så har vi precis fått ytterligare en sak att fira. Nya läroverket är nominerad till Tillväxtpriset på Luleå Business Awards. Det är kul att vi blir uppmärksammade som företag också. Vi har dubblat vår omsättning och antal anställda, de senaste 6 åren och förvaltat barnens pengar på ett bra sätt.

Nomineringen lyder som följer: ”Små klasser och stort elevinflytande. Oliktänkande, nytänkande och fritänkande. Att väva samman konstarterna, de naturvetenskapliga ämnena och matematiken är deras profil. Kön till Nya Läroverket är lång, och Luleås första friskola växer så det knakar. ”

Läs gärna mer på http://luleabusinessawards.se/nominerade/nominerade-hjaernbalken/

Fler saker att fira är att våra duktiga elever har utmärkt sig på flera sätt:

  • i år 8 och 9 på NLV Bergnäset har Isa Carlsson, Isak Edin, Ida Drugge och Ida Jatko, tagit silver i engelska och brons i tyska, på Språkolympiaden i Umeå
  • 4a på NLV Bergviken har gått vidare till riksfinalen i Västerås i Schackfyran

/Magnus, Carina, Peter och Catharina

About the Author