02
APR
2015

Våren är här!

Posted By :
Comments : Off

IMG_4019

 

Hej alla.

Våren var här, men nu spelar vädret oss ett spratt. Det har varit en speciell vinter. Först massor av snö och sedan massor av is överallt och nu är det plaskblött och slaskigt. En eloge till alla fritidspedagoger, som har anpassat aktiviteterna efter alla tuffa förhållanden. Vi hade dragit längdspår på isen nedanför NLV Bergviken, men när det var dags för NLV loppet, så var all snö på isen borta. På NLV Bergnäset var spåren dragna i skogen och fanns på plats då NLV loppet hos dem skulle gå av stapeln. Men det blev nog snarare vattenskidor de åkte.

Just nu håller vi på med intagningar inför höstterminen i full fart. Carina och Peter genomför alla familjesamtal och intresset är stort, som vanligt. Vi kommer som tidigare år att hålla ett extra Öppet hus på NLV Bergnäset, någon gång i månadsskiftet maj/juni.

Som ni vet jobbar vi kontinuerligt med vårt kvalitetsarbete. För någon vecka sedan hade vi vår årliga återträff med de nior som lämnade oss året innan. Vi bjuder på mat och de får träffa varandra , kolla in gamla klassrummet och snacka med sina tidigare lärare. Deras uppgift under kvällen är att svara på en enkät om deras tid hos oss och hur det har gått på gymnasiet. Det är mycket uppskattat, både av dem och av oss. Den information vi får är ovärderlig i vårt kvalitetsarbete.

Skolinspektionen har genomfört ett stort arbete med att göra enkäter med er föräldrar, med elever och med vår personal. Vi genomför en årlig enkät med all personal själva, andra år. Men nu när Skolinspektionen gör det jobbet, så har istället vår grundare Gunvor, fått uppdraget att göra intervjuer med personalen, som ett komplement till enkäterna. Det är viktigt att alla lärare känner att de har bra förutsättningar för att göra sitt jobb. Det är då det blir den bästa kvalitén för era barn.

Som en avslutning av årets arbete kring skärmtid och beroende, så har vi, tillsammans med Nya läroverkets Vänner och Inflytanderådet, bjudit in Sven Rollenhagen för att hålla en föreläsning för er föräldrar. Han föreläser för eleverna på dagen och för er på kvällen, 22 april, kl 18.30, på NLV Bergviken. Hoppas ni kan komma.

Vi närmar oss dessutom faktiskt slutet på det här läsåret och jag vill passa på att informera om några saker. Musikalen kommer i år att sättas upp på Norrbottensteatern, istället för på Kulturens Hus. Det var på elevernas förslag, då det blir fler föreställningar i en minde lokal, istället för en föreställning i en stor lokal. Dessutom går det att jobba mer med ljussättningen på Norrbottensteatern. Det kommer bli en hel vecka med musikal, sista veckan i maj, för de som medverkar. Måndag till onsdag kommer de att repetera. Torsdag och fredag kommer det att vara skolföreställningar. Torsdag kväll, 28 maj, kl. 18.30. kommer det att bli en allmän föreställning, dit alla är välkommen. Man kommer behöva biljetter till föreställningen. Först kommer de medverkande att få ta ut det antal biljetter som de behöver till sina nära och kära och sedan kommer det att finnas biljetter hos vår administratör Ingrid, uppe på expeditionen. Först till kvarn hos Ingrid gäller, från måndag 25 maj. Det kommer även att finnas ett gäng biljetter till allmänheten på den sista skolföreställningen, fredag 29 maj, kl. 09.45.

Avslutningen i år kommer att ske i tre omgångar, eftermiddagen tisdagen 9 juni. Kulturens Hus stora sal är bokad som vanligt. Vi har avslutningen tillsammans båda skolorna och delar in den i varje stadium. Förskoleklass-år 3 först, sedan år 4-6 och slutligen år 7-9. Exakta tider återkommer vi med i veckobreven. Efter sista omgången träffas sedan år 9 på NLV Bergviken för betygsutdelning och avslutningsfest. Vi delar in det i tre omgångar för att alla anhöriga ska få plats i lokalen och alla elever ska hinna vara med på scenen.

Ha en bra påsk!

Magnus, Carina & Peter

About the Author