30
APR
2013

Nu är våren här!

Posted By :
Comments : Off

Hej alla.

Så äntligen är våren här. Ett säkert vårtecken är vårt öppet hus med Art&Science. I år var det dessutom premiär för den nya enheten Bergnäset. Eleverna har både på Bergviken och Bergnäset visat upp sina arbeten som de jobbat med under temat ”Ljus och mörker”. Det är fantastiskt att se alla kreativa elever och deras tankar kring sina arbeten. Art & Science är en spännande process där eleverna tränas i elevinflytande och att vara delaktig i sitt eget lärande.

Snart har det första skolåret på Bergnäset gått. När vi nu gör vår summering kan vi konstatera att allt har varit över förväntningarna. Skolan har gjort en enkät till eleverna gällande deras läsår på Bergnäset. Vi var väldigt glada över svaren. Skolan fick ett positivt gensvar vad det gäller undervisning, lärare, kompisar, miljö och mycket mer. På frågan vad skolan kan göra bättre kom förslag på utemiljön. Nu satsar vi på kingrutor, basketkorg, landhockey och uppfräschning av fotbollsplan.

Att eleverna är med och påverkar genomsyrar vår verksamhetsidé. Aktiva elever och involverade föräldrar är viktiga faktorer för skolan. Nya läroverket har ett inflytanderåd för det gemensamma inflytandet. Vi har sett att många frågor är gemensamma för bägge skolor men en del är mer av lokal karaktär som till exempel skolgården. Därför efterlyser vi föräldrar som kan bilda ett inflytanderåd på Bergnäset. Är ni intresserade så vill vi att ni hör av er till någon av oss undertecknade.

Med våren återkommer många andra aktiviteter på skolan. Vi har en årlig återträff med eleverna som gick ut 9:an 2012. Vi bjuder dessa tre avgångsklasser på en middag och de gör en utvärdering av sina år på Nya läroverket. När de gått nästan ett år på gymnasiet och tittar i backspegeln är det alltid lika spännande och lärorikt för oss att veta vad de fick med sig samt vad de saknade inför gymnasiet.

Sedan har vi ju naturligtvis vår häftiga vårkonsert ”Grässtråfestivalen” att se fram emot. I år för första gången gemensam för bägge skolorna. Det blir musik och hamburgare en hel dag på Bergviken. Denna dag är 31 maj. Vi längtar!

Skolavslutningen kommer att delas i två omgångar. Båda kommer att vara efter skoltid på onsdag 5 juni, i stora salen på Kulturens Hus. Den första är för Bergvikens Förskoleklass – år 6. Den andra är för Bergviken år 7 – 9 och Bergnäset. Denna uppdelning kommer förhoppningsvis göra att alla föräldrar och anhöriga som vill komma på avslutningen, kommer att få plats. Detta upplägg innebär att alla elever är lediga på fredag 7 juni. Fritids är givetvis öppet som vanligt på fredagen. Mer detaljer och exakta tider kommer med veckobreven senare i maj.

Under maj kommer vi att introducera er föräldrar in i vårt nya skolsystem Infomentor. Lärarna har snart använt systemet i ett halvår. Det började förra terminen med att vi administrerade alla betyg i systemet. Under denna termin har vi även använt systemet för att registrera frånvaro. Nu under våren jobbar vi i Infomentor med de skriftliga omdömena och det är där ni föräldrar kommer in i bilden, då ni kommer få era barns skriftliga omdömen i systemet. Ni kommer få personliga inlogningsuppgifter för att komma in i systemet och systemet kommer man åt genom en länk på vår hemsida (ej på plats idag). Detta kommer ni få en detaljerad instruktion om. Infomentor har fler funktioner som vi kommer att börja använda under nästa läsår och som även ni föräldrar kommer ha tillgång till, men vi tar hela tiden ett steg i taget och återkommer med information då det är dags.

Peter, Magnus och Carina

About the Author