22
DEC
2011

God Jul!

Posted By :
Comments : Off

God Jul!

Tack för en fantastiskt bra hösttermin! Bra jobbat all personal och alla elever! Vårterminen börjar tisdag 10 januari. Välkomna tillbaks utvilade, mätta, nöjda och glada!

Det har varit en häftig termin med mycket kraft och energi. De nya arbetslagen har gjort ett bra jobb tillsammans och det har varit härligt med allt nytt och fräscht i lokalerna. 9:orna är nöjda med sina Ipads och många nya arbetsformer har utvecklats. Vi analyserar den satsningen och blickar framåt just nu. Vi har gjort en enkät som alla fått svara på och vi tittar på alla pedagogiska och tekniska för- och nackdelar. En hel del funderingar är kvar innan vägen framåt är spikad.

Några nyheter inför vårterminen och framtiden kommer här.

Vi har skrivit anställningsavtal med en ny specialpedagog, Siw Salomonsson Aaro. Vår nuvarande specialpedagog, Maj-Lis, kommer ta pension efter vårterminen och det här har varit en viktig rekrytering. Specialpedagogen är en nyckelperson på en skola. Vi har mycket resurstid ute hos våra pedagoger, men specialpedagogen är den som leder och fördelar arbetet, tillsammans med rektor och elevhälsan. Rollen som coach för alla pedagoger i det specialpedagogiska arbetet är en viktig ingrediens för framgång. Siw har lång och gedigen erfarenhet och kommer tillföra mycket till Nya Läroverket. Siw kommer inleda med en mindre tjänst under våren, där hon och Maj-Lis kommer att arbeta parallellt. Detta för att övergången ska bli så bra som möjligt. Från höstterminen kommer Siw att gå upp till 80 % i sin tjänst.

Vi har fått pengar från Idrottslyftet till vår klubbverksamhet för högstadieelever. Tillsammans med Korpen kommer vi ha ett idrottsprojekt där vi skapar och driver idrottsklubbar. Det är en ny och utökad variant av det samarbete vi hade förra läsåret. Det kommer innehålla klubb i basket, fotboll, kampsport och fribiljetter till individuella pass i exempelvis spinning, zumba, vattengympa och andra träningsformer. Alla på högstadiet har redan fått prova minst två pass tillsammans med Korpen, på idrottslektionerna under hösten.

Vi kommer ta in en ny åk 7 till hösten. Vi har idag tre åk 9 som kommer gå ut till våren, men bara en åk 6. Vår ensamma åk 6 ska alltså få en parallellklass till hösten och det är något som de längtat efter. Processen med intagning av elever börjar i slutet av januari. Susanne Danielsson kommer ringa till de som står i vår kö och som vanligt träffar vi alla blivande elever och föräldrar för ett introduktions- och informationssamtal. Det är alltid svårt att värdera hur aktuell kön är, så känner ni någon som är intresserad av vår skola, så be dem gärna höra av sig till Susanne.

Vad det gäller vår nya skola, så är Kurirenhuset i princip avskriven idag. Även om processen med vår överklagan inte är avgjord, så är problemet att huset redan är fulltecknad med andra verksamheter. Därför börjar vi nu titta efter alternativ. Alla förslag mottages tacksamt. Vi är intresserad av allt mellan 300 och 3 500 kvadratmeter. Det viktiga är att det är bra lokaler.

Ha ett riktigt bra jullov och ett gott nytt år!

Magnus & Peter

About the Author