09
AUG
2011

Välkomna tillbaks!

Posted By :
Comments : Off

Hej där hemma!

Nu är det snart dags att köra igång det nya läsåret. Hoppas sommaren varit bra och att ni har fått njuta av det vackra väder vi har haft. Ni ska alla känna er varmt välkomna tillbaks till skolan måndag morgon, 22 augusti. Vi längtar efter er!

Alla elever träffas i sina respektive klassrum och då får man kolla lite extra i och med att många elever bytt plats på sina klassrum. Men alla kommer få en välkomsthälsning i brevlådan, av sina respektive pedagoger, i nästa vecka. Personalen på skolan börjar jobba veckan före eleverna börjar. Då ska vi ha utvecklingskonferens och jobba med de sista förberedelserna och planeringarna för höstterminen.

Under sommaren har det varit full aktivitet på skolan med hjälp av bl a sommarjobbare. Det har byggts, investerats och renoverats en massa. Det är kul med en massa nyheter till skolstart. Vi vill hela tiden göra vårt bästa för att ha en vacker skolmiljö och det är alltid inspirerande med lite förnyelse så ofta som möjligt. Jag vill inte avslöja för mycket ännu, men en del bilder ligger redan på Facebook (mer information om Facebook – se nedan) och jag lovar att ha mer detaljerad information i nästa ledningsbrev.

En annan nyhet är att vi kommer att kunna flytta tillbaks till vår egen matsal redan vid skolstart. Ingen kommer behöva promenera till Bergviksskolan. Det blir dock lite primitivt den första tiden. Köket är inte klart så vi får maten levererad till oss från Örnässkolan och vi kommer att äta på papptallrikar. Tidsplanen med själva bygget av köket har blivit aningen försenat. Det har konstaterats att man måste byta ut ventilationssystemet och det fördröjer slutdatumet med två veckor, fram till 14 oktober. Det positiva är dock att miljön i matsalen blir bästa möjliga med det nya ventilationssystemet. Men till att börja med är vi glada över att vi inte behöver promenera till Bergviken och att vi får komma in i vår nya fina matsal. Det betyder också att vi får utnyttja vårt bibliotek, som ett bibliotek, fullt ut igen.

Nu finns Nya Läroverket på Facebook, i en mer aktiv och officiell form. Sedan tidigare finns det en massa gruppsidor på skolan, som varit specifika för enskilda klasser eller olika projekt. Jag ansvarar för skolans officiella sida och tanken är att den ska komplettera hemsidan och kunna innehålla mer och snabbare nyheter, riktade till föräldrar och elever. Även Peter kommer att administrera den med snabba nyheter som han vill komma ut med.

Gå gärna in och gilla den:
www.facebook.com/nyalaroverket

Genom att trycka på ”Gilla” knappen så kommer ni ha tillgång till allt som skrivs där. Givetvis kommer de vanliga infomationskanalerna finnas kvar, med veckobrev och hemsida.

Än en gång varmt välkomna till ett nytt läsår!

Peter & Magnus

About the Author