11
AUG
2010

Varmt välkomna tillbaka till skolan

Posted By :
Comments : Off

Hej alla.

Även om sommaren förhoppningsvis fortsätter ett tag till, så är det ändå snart dags för skolstart och här kommer terminens första brev från ledningen.

Vi hoppas att ni alla har haft en bra sommar och ni ska känna er varmt välkomna tillbaks till skolan på måndag 23 augusti. Alla träffas i klassrummen kl 09.00. Sedan kommer vi på förmiddagen även ha en gemensam träff ute vid utomhusscenen.

Pedagogerna kommer att tjuvstarta sitt arbete. Många är redan på plats för att påbörja sin planering för terminen. Nästa vecka har all personal planeringsdagar och konferens. Då ska alla sista detaljer finslipas, för läsåret.

Den vecka i början av sommaren som pedagogerna hade sin konferens var, som vi tidigare berättat, huvudfokus kring Art & Science arbetet i skolan. Vi har gått igenom alla enkäter och intervjuer bland eleverna och hade ett stort material av idéer, för vad vi kan förändra och förbättra. Ni kommer få mer information när skolan börjar, men en nyhet är att dagen för Art & Science flyttar till onsdag.

En hel del nytt finns att berätta:
-Vår nya hemkunskapssal snickras det på just nu och den står klar till terminsstart
-Vi har satt upp ett stängsel mellan bollplanerna och klätterställningarna
-Vi har satt igång med en förbättring av ventilationen i teaterrummet
-Ett nytt och väldigt fint piano har inhandlats, för att fortsatt möta det stora musikintresse som finns på skolan

Sedan kommer vi att sats ännu mer på datorer. Vi förbättrar det trådlösa nätverket, vilket inte är det enklaste, då hela huset är byggt med tjocka cementväggar. Mediarummet görs om till ett grupprum och alla stationära Mac datorer flyttas ut i alla klassrummen, för att de ska kunna användas mer effektivt. Det kommer då att finnas större tillgänglighet till datorer från förskoleklass och uppåt. Fler bärbara Mac köps också in.

Som avslutning vill jag uppmärksamma er på den stora listning av skolor och resultat, som Expressen publicerade i söndags, 8 augusti. Där ligger Nya Läroverket väldigt högt upp nationellt och är den absolut bästa skolan i Luleå.

Vi ses den 23 augusti.

Med vänliga hälsningar

Magnus & Peter

About the Author