27
MAJ
2010

Brev från ledningen

Posted By :
Comments : Off

Hej alla.

Läsåret börjar lida mot sitt slut och här kommer det (troligtvis) sista brevet från ledningen för det här året.

Det har varit ett fantastiskt och händelserikt år. Att vi fortsätter att ha goda resultat för våra elever är särskilt glädjande. Vi ska analysera resultaten på de nationella proven under studiedagarna 14-17 juni och ni ska så snart det går få ta del av detta. Vi vill passa på att gratulera 8a som vann en stor tekniktävling på teknikens hus förra veckan. Klassen fick, förutom äran, ta emot en prischeck på hela tiotusen kronor. Tack alla elever, personal och föräldrar för att ni gör denna skola så bra.

Sista skolveckan kommer vara full av spännande och roliga händelser. Utomhuskonsert, avslutningsmiddag för 9:orna och allt avslutas med avslutningen på Kulturens Hus. Årets avslutning kommer att vara kortare än vanligt. Vår målsättning är att hålla den på ca 1,5 h. Beslutet att korta ner avslutningen beror på att dom allra minsta barnen har svårt att hålla koncentrationen och humöret uppe under en längre tid. Betygsutdelningen för åk 9 har därför brutits ur programmet. Det innebär att ni som har barn i åk 9 får stanna kvar i stora salen på Kulturens hus efter avslutat program för att delta i vår högtidliga avslutning med de elever som avslutar sin utbildning hos oss. Givetvis är alla som vill, välkomna att stanna kvar på 9:ornas betygsutdelning.

Pedagogernas semester börjar inte direkt efter skolavslutningen. Första veckan på elevernas sommarlov sitter vi och arbetar hårt för att analysera året och diskutera vad vi kan göra ännu bättre nästa läsår. Vårt huvudfokus kommer att vara kring Art & Science arbetet i skolan. Vi har genomfört ett stort arbete av enkäter och intervjuer bland eleverna och har ett stort material av idéer och inputs för vad vi kan förändra och förbättra. I skolans grundläggande värderingar finns att Nya läroverket skall verka för en hög grad av elevinflytande och elevernas synpunkter kommer att väga tungt i detta arbete. I arbetet med att utveckla vår profil kommer även föräldrarnas inflytanderåd att delta.

Arbetet med den nya enheten i Kurirenhuset fortgår. Vi är i full gång med familjesamtal och att ta in elever. Vi har ända sedan skolans start haft en lång kö till de årskurser (6-9) som är aktuella på den nya skolan. Vi har nu varit i kontakt med alla som stått i kö och ser att vi kommer att kunna ta in ytterligare elever. Har ni kompisar, grannar eller andra som ni vill tipsa om detta så gör gärna det!
Rekryteringen av pedagoger är också i full gång. Vi har haft en informationsträff för intresserade pedagoger och har fått in en gigantisk hög med ansökningar. Sammanfattningsvis så har vi ett ypperligt läge, där vi kommer kunna välja ut riktiga stjärnpedagoger.

Stort lycka till för alla 9:or och era framtida äventyr. Vi kommer sakna er och ni är alltid välkomna att hälsa på. Vi kommer självklart att hålla traditionen med att bjuda in våra gamla elever till en återträff under våren levande.

Den nya terminen börjar 23 augusti. Hoppas att alla får en underbar sommar och kommer tillbaks med nytankade krafter till hösten.

Med vänliga hälsningar
Magnus & Peter

About the Author