05
FEB
2009

Livet & hållbar utveckling

Posted By :
Comments : Off

Hej alla föräldrar och nya läroverkets vänner

”Livet och hållbar utveckling”
Vi håller på fullt med förberedelser och arbete med vårens Art and Science-projekt ”Livet och hållbar utveckling”. Ni blir säkert inbjudna till att deltaga och bidraga till arbetet. Ni har väl också reserverat onsdagen den 20 maj till vårt Öppet Hus om resultatet i arbetet.

Utvärdering med föräldrar
Utvärderingarna kommer in. Vi kommer att sammanställa dessa. Någon har ännu inte lämnat in dessa. Det är värdefullt för oss att ta del av Era tankar.

TV 4 om betyg
Jag vill betona att vi inte ger några glädjebetyg. Vi har skrivit till Skolverket och TV 4 om felaktigheterna som togs upp. Jag vill att Ni ska få ta del av brevet. Det är också viktigt att komma ihåg att det vore mycket märkligt om ett nationellt prov i år 9 skulle vara enda riktvärdet vid betygssättning i år 9. Jag menar att då skulle man verkligen behöva fundera på vilken kvalitet skolans utbildning har. Min förhoppning är att vi ska fortsätta att arbeta med mycket mer än vad nationella proven visar.
Alla våra elever hade minst godkänd i nationella prov och betyg i våras. Det kämpar vi hårt med i år också. Vi fortsätter att ge mer tid och stöd till eleverna genom bland annat våra kurser och klubbar.
Jag bifogar brevet som vi skrivit till Skolverket och TV 4.
Brev_Skolverket

Klasskonferenser
Just nu och några veckor till håller vi klasskonferenser. Jag träffar alla lärare i olika grupper och vi går igenom eleverna. Vi pratar om klassen i sin helhet, om arbetsmiljön, om barn som behöver särskild hjälp av oss och om hur klassen och enskilda elever utvecklas. Vi följer upp tidigare beslut. Jag är så nöjd med skolans utveckling. Jag är också nöjd med den kunskap och information som dessa möten ger.

Retningar
I veckan kom två elever till mig och berättade att de blivit retade, för att de hade på sig byxor med röda- /gula- /gröna ränder. Eleverna hade fått veta att dessa byxor var köpta från Internet från ”drogliberala” sidor. En elev visade mig sidan. Jag bifogar den.
http://www.topstreetwear.com/system/search/search.asp?g=0&c=96&b=&m=0&q=

Vi anser på skolan att ingen elev får bli retad för sina kläder eller något annat.
En annan elev med en tröja med tryckta ”hasch-blad” sade till mig för en tid sedan ”Det visste jag inte att det var narkotikaväxt”.
Prata gärna med Era barn om symboler och hur Ni ska förhålla Er till detta. Vi pratar också om detta i skolan.
Skolan måste alltid ta avstånd från En drogliberal kultur.
Jag undrar ju verkligen vilka som tjänar pengar på att försöka sälja sådana symboler till barn. Idag kan barn oberoende ålder via webben beställa droger. Om du vill veta mer hör av dig till ditt barns mentor, för mer information.

Fredagsföreläsning
I fredags hade vår lärare Carina Henriksson föreläsning för mellanåldrarna, år 4 – år 6, om miljö, växthuseffekt m.m. Det var en uppskattad föreläsning. Fråga gärna Era barn.

Art and Sciencefestival
Vecka 9 kommer nog några elevgrupper att arbeta med snö- och is experiment. Vi får väl se vad det blir.

Jag hoppas att alla barn får ett skönt sportlov.

About the Author